Klas op Wielen

In het jubileumjaar organiseert SportDrenthe activiteiten die iets te maken hebben met het getal 50 en sport en bewegen.

We bieden daarom verschillende clinics aan die we allemaal 50 keer willen inzetten in Drenthe. Lijkt het je leuk om tijdens een schoolproject of met een feestje lekker actief bezig te zijn? Kijk dan eens naar onze MTB clinic of Klas of Wielen. Wilt u wel eens ervaren hoe het is om in een trampoline uw balans te bewaren en te ontdekken hoe fijn een uurtje sporten kan zijn? Informeer eens naar de mogelijkheden van de Bellicon clinic.

Klas op Wielen

‘Kun je nog wel lopen?’, ‘Doe je zelf boodschappen?’, ‘Hoe gaat dat met douchen?’, ‘Kun je ook sporten?’ zijn vragen die regelmatig aan onze docenten gesteld worden. Klas op Wielen is een voorlichtingsproject voor kinderen. In 12 rolstoelen kunnen ze zelf ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel, hoe je een bocht moet maken en hoe je over een drempel moet komen. Meestal wordt het programma afgesloten met een partijtje rolstoelhockey of rolstoelbasketbal om het geleerde in de praktijk te brengen.

Een ervaringsdeskundige met een lichamelijke handicap laat in de klas zien hoe het is om te leven en te sporten met een beperking. De clinic bestaat uit een theoriegedeelte in de klas en een praktijkgedeelte in de gymzaal. De kinderen krijgen zo een beter beeld van hoe het is om te leven en sporten met een lichamelijke beperking. De kinderen krijgen inzicht in het leven van iemand in een rolstoel of met een beenprothese.

Meer informatie

Vraag direct een Clinic Klas op Wielen aan door het formulier hieronder in te vullen

Clinic Klas op Wielen aanvragen

Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een Clinic Klas op Wielen en/of meer informatie


MTB Clinic
Bellicon Clinic

50 jaar SportDrenthe