Over ons

Webshop

Bekijk de speciale jubileum artikelen

Lees meer

Op 16 november 1968, precies 50 jaar geleden, is de stichting SportDrenthe opgericht, toen nog onder de naam stichting Sportraad Drenthe.

50 jaar bestaan is een uitmuntende prestatie als je kijkt naar de grote aantallen organisaties die dat niet gelukt is. Hoe komt het dan dat het SportDrenthe wel lukt? Want het is ook soms ook wel spannend geweest. Misschien heeft het iets met het volgende citaat van Darwin te maken.

“IT IS NOT THE STRONGEST OF THE SPECIES THAT SURVIVES, NOR THE MOST INTELLIGENT THAT SURVIVES. IT IS THE ONE THAT IS MOST ADAPTABLE TO CHANGE.”

Bij SportDrenthe is dat altijd in symbiose met de omgeving. Een verbondenheid met de samenleving die duurzaam en wederzijds profijt oplevert. Waarbij het profijt voor SportDrenthe altijd ondergeschikt is en niet meer dan nodig om de samenleving te dienen. Zonder toegevoegde waarde voor de samenleving was SportDrenthe geen 50 jaar geworden. Een periode van een halve eeuw heeft iets van een magische mijlpaal. Het nodigt uit om o.a. om te zien en naar de nalatenschap van deze 50 jaar te kijken. Maar ook om een vooruitblik in de toekomst te wagen.

Waarom was en is SportDrenthe op aarde? Het is een verhaal van onze missie:

Met sport Drenthe nog beter maken

Samen met gemeenten, provincie, verenigingen, sportbonden en diverse andere organisaties willen we iedereen mee laten doen in een vitale samenleving. Sport en bewegen is hierbij essentieel; het heeft de kracht om burgers uit alle lagen van de bevolking letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en te houden. Wij adviseren, stimuleren en ondersteunen organisaties bij de inzet van sport en bewegen. We volgen de landelijke trends op het gebied van beleidsprioriteiten op de voet en zijn op de hoogte van de landelijke subsidiemogelijkheden. We ondersteunen en adviseren bij aanvragen en geven desgewenst invulling aan de uitvoeringsprogramma’s.

Kijk op de website van SportDrenthe voor meer informatie

Social media

Social LikeBox & Feed plugin Powered By Weblizar

50 jaar SportDrenthe

50 jaar SportDrenthe