Rolstoelrugby is een sport van vonkend metaal. De spelers deinzen er niet voor terug om vol op een tegenstander in te rijden. Een sport zonder beperkingen.

Het is niet bepaald een sport voor watjes, maar een absolute fullcontact-sport. Met rolstoelen die in volle vaart tegen elkaar op botsen in spectaculaire gevechten om de bal. En alhoewel de spelers een lichamelijke beperking hebben, zijn er in het spel vrijwel geen beperkingen en regels. Ze noemen het niet voor niets ‘Murderball’.

Het is een absoluut spektakel om te zien en daarom hebben wij een team uitgenodigd om op het festival een vonkende demonstratie geven. Dit moet je gezien hebben!

Zelf proberen?
Wat opvalt aan rolstoelrugby is de behendigheid van de spelers met hun rolstoel. Vooral degenen die geacht worden te passen en te scoren, ze draaien als tollen in het rond en zijn in staat met enkele flitsende bewegingen tegenstanders te ontwijken.

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het is om je te bewegen of zelfs te sporten in een rolstoel? Hoe maak je nou eigenlijk een bocht of kom je bij een stoepje omhoog? Neem plaats in een rolstoel en kijk hoe behendig jij bent op wielen.

Volg 16 november een miniworkshop Klas op Wielen.