TVM Drentse Sport(gala)sponsor

TVM verzekeringen en het Drents Sportgala zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben landelijk en internationaal in de jaren dat we actief waren als schaats- en wielersponsor nooit onze Drentse roots onder stoelen of banken gestoken.

Een overwinning van Jeroen Blijlevens of Sven Kramer voelde ook altijd als een Drentse zege. Huldigingen van kampioenen deden we ook steevast in Hoogeveen op ons hoofdkantoor. In die jaren was de in 2008 overleden toenmalige Commissaris der Koningin Relus ter Beek de actieve sportambassadeur van de provincie. Onvermoeibaar was hij samen met gedeputeerde Anneke Haarsma bezig om de sport in Drenthe op de kaart te zetten, een inzet, die vaak begon of eindigde bij TVM in Hoogeveen.

Zo ook het eerste Sportgala Drenthe in 2005. Met de provincie en SportDrenthe waren we het er snel over eens dat TVM de kar zou trekken en in Hoogeveen het eerste gala mede zou organiseren. Dingen in de sport deden we nooit half, het was altijd voor 100% meedoen of afhaken. Alleen wilden we ons wel overal mee bemoeien, dus was zo’n wens dat NOS-commentator Herbert Dijkstra de presentator van het gala zou zijn.

In 2005 de eerste en in 2011 de laatste met TVM als sponsor. Mooie jaren. Zo herinner ik mij nog hoe de sponsoren met als veilingmeester de legendarisch Olympisch schaatskampioen Johann Olav Koss ruim 60.000 euro inzamelden voor Right To Play.
Maar nog belangrijker: met het Sportgala Drenthe hebben we kunnen laten zien dat deze provincie op alle niveaus sport in de genen heeft. Ik denk dat het gala in deze bescheiden provincie, de ambitie nog meer heeft aangewakkerd om dé sportprovincie in Nederland te worden.
De Europese erkenning kwam daar vorig jaar nog eens bij en vanaf deze plaats durf ik dit ook wel de ultieme erfenis te noemen van de eerste echte internationaal bekende sportambassadeur van Drenthe Relus ter Beek. Zonder zijn honderden telefoontjes en mega-netwerk was veel niet tot stand gekomen. Natuurlijk naast en in samenwerking met SportDrenthe.

TVM schaatsster Renate Groenewold werd in 2005 Sportman/sportvrouw van Drenthe, de later bekende profwielrenner Marc de Maar won de talentprijs en de oeuvreprijs ging naar DOS ‘46 in Nijeveen.

Mooie tijden! Ik wens SportDrenthe en de hele Drentse sportgemeenschap veel succes de komende jaren en nog veel mooie sportgala’s.

Met vriendelijke groet,

Arjan Bos