26 oktober 2014 is mijn man vrij plotseling overleden, na een samenzijn van 55 jaar. Ik kwam terecht bij de GGZ, je wereld is dan ingestort.

Joop was niet alleen mijn man, maar ook mijn wandel-, fiets- en kampeermaatje. Ook gingen wij geregeld naar jazz-optredens. Samen deden wij de huishouding, om maar meer tijd te besteden aan deze leuke dingen.

In oktober 2017 ben ik getipt over het wandelen vanaf de Westerkim. Dit leek mij wel wat en ben gegaan. Ik wist niet dat dit eigenlijk vanuit SportDrenthe kwam. Zo leerde ik Eefke kennen. Zij kwam op de proppen met meer sportieve bezigheden. Hier voelde ik wel voor. Wij gingen wandelen in Echten, plan Schoonhoven, enz. Hier was een maaltijd aan verbonden. Voor het eerst in het boten-huis van roeivereniging Echten. Dit voelde voor mij zo overweldigend, dat ik weer tussen de mensen stond, dat ik mijn man hiervan moest mededelen, of hij mij wel zag, dat ik er weer bij hoorde!! Dit was mijn  drijfveer! Hierna kwamen er nog meer leuke dingen op mijn pad. Het happen en trappen kwam in zicht; hiervoor moest geoefend worden. Fijn toch! 4 weken een dag fietsen plusminus 40 km per keer. Eefke had mooie routes uitgezet. Wie had kunnen denken dat ik toch wel snel allerlei dingen deed wat voor mij de moeite waard was om voor te vechten. Dat ik zonder mijn partner ook
verder kon.

Toen kwam in november het jubileum van SportDrenthe, er werd van hieruit aan mij gevraagd of ik mee wilde doen aan een vraaggesprek met foto’s. Hier heb ik ook maar ja op gezegd. Wij gingen met een bus vol sportieve mensen naar Assen.

Ook hebben wij in de bibliotheek nog een cursus het Fitte brein gehad. Een hele zaterdag ben ik in de bieb gebleven. Er was een lunch, maar ook een optreden van de Magnolians, een jazzoptreden. Het kon voor mij niet op. Al mijn liefhebberijen zijn in een goed jaar aan mij voorbij gekomen. Ik ben mijn kennis nog steeds dankbaar, dat ze mij heeft laten kennis maken met SportDrenthe.

Gerda Wortelboer-Weersing