Lang geleden, ergens op een mooie zomerdag in Drenthe, ontstond de toverformule N+B=G. De formule die de start was van een innige samenwerking tussen SportDrenthe en IVN Noord. Een samenwerking die we ook de komende jaren blijven voortzetten. Want Natuur [N] + Bewegen [B]= Gezondheid [G]!

Vaak spreken organisaties uit om met elkaar te gaan samenwerken. Maar echt samenwerken vraagt meer. Dat betekent elkaar iets gunnen, een win-win realiseren en een gezamenlijk doel hebben. Sporters hebben dat dna, IVN heeft dat dna ook en zo ontstond een perfecte match.
We organiseerden samen een zeer geslaagd symposium in het Atlas Theater in Emmen, ontwikkelden een fantastisch boekje voor kinderen om onze mooie provincie Drenthe te ontdekken en zijn nu alweer bezig met allerlei andere plannen. Plannen die Drenthe en de Drenten vooruit moeten brengen.

Die plannen zijn hard nodig. Als mensen zijn we namelijk de afgelopen jaren steeds verder van de natuur af komen te staan. Terwijl die natuur juist zo goed voor ons is. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat een groen schoolplein kinderen socialer, motorisch sterker en ook zelfbewuster maakt. Maar ook voor ons als volwassenen is de natuur belangrijk. Een vluchtheuvel. Natuur is genieten en overal. Of zoals Jan Terlouw altijd prachtig verwoord: ‘Ik ben een dorpsjongen. Ben opgegroeid met dieren, met de natuur. Het is altijd dichtbij geweest, het is volkomen vanzelfsprekend voor mij, de natuur. En dan wandel ik zo weer eens tussen de bomen, of ik kijk naar een madeliefje. Hoe het zijn blaadjes openvouwt als de zon opkomt en weer sluit als het nacht wordt. In zoiets kleins kun je iets moois vinden.’

Namens IVN Noord wil ik SportDrenthe feliciteren met haar 50e verjaardag. Ga door met jullie goede werk!

Mark Tuit
Directeur IVN Noord