Als nieuw bestuur van de handbalvereniging in Annen willen wij graag iets verder kijken dan het lopende seizoen. HVA bestaat bijna 70 jaar en helaas zien wij dat ook in ons dorp het niet meer vanzelfsprekend is dat leden lid blijven en dat er jaarlijks nieuwe leden bijkomen. Vele (handbal)verenigingen zitten met hetzelfde probleem en zien hun ledental teruglopen, waardoor het moeilijk is om met een team deel te nemen aan de competities.

Om input te krijgen voor nieuwe mogelijkheden en handvatten om te zorgen dat we als vereniging niet alleen het 70-jarig jubileum kunnen vieren, maar ook daarna onze leden kunnen laten handballen in competitieverband, hebben we Anne Prins van SportDrenthe uitgenodigd. Ondertussen heeft dit veel mogelijkheden en inzichten opgeleverd om op een constructieve manier aan de slag te gaan om nieuwe leden enthousiast te maken voor het handballen en bestaande leden meer bij de vereniging te betrekken. Op een betrokken manier worden wij geholpen en krijgen wij inzichten wat voor onze vereniging belangrijk is om te ondernemen. Echte professionals die weten waar ze over praten, betrokken zijn en ons daardoor verder kunnen helpen.

Door de vele contacten en ervaringen van de medewerkers van SportDrenthe zijn wij als vereniging nu aan de slag gegaan om met hun hulp ervoor te zorgen dat we ook na ons 70-jarig jubileum nog vele leden kunnen laten genieten van een prachtige teamsport.

B. Baalmans
Penningmeester HVA