SportDrenthe bestaat vijftig jaar. Een mooi jubileum, waar ik ze van harte mee feliciteer! Het motto van SportDrenthe is: ‘met sport Drenthe nog beter maken’, en dat motto ligt mij na aan het hart. Als gedeputeerde zet ik mij ook in voor Drenthe. Het KAN natuurlijk altijd beter in onze mooie provincie. Net als in de sportwereld moet je kansen zien, en pakken, om beter te worden. Mooi voorbeeld is het NK wegwielrennen, dat volgend jaar in Drenthe wordt verreden. Daar heeft een groep mensen keihard voor gewerkt en het resultaat mag er zijn.

Ik zie in Drenthe genoeg mogelijkheden en mooie initiatieven op het gebied van sport en beweging. Voor jong en oud wordt er veel georganiseerd, op elk niveau. Van FC Emmen tot de lokale klootschietclub: we zijn met elkaar aan het bewegen en dat moeten we vooral zo houden! SportDrenthe draagt hier veel aan bij. Zij gebruikt het jubileumjaar om terug te kijken, om bewegen extra onder de aandacht te brengen én om vooruit te kijken.

Fit worden, fit zijn en fit blijven, dat vind ik belangrijk. Voor anderen en voor mijzelf. Zelf stap ik graag op mijn racefiets om bijvoorbeeld de Col du VAM te beklimmen. Sporten en bewegen is goed voor je lijf én je geest. En waar kun je nou fijner en mooier sporten dan in Drenthe? Onze prachtige landschappen en talrijke voorzieningen bieden voor elk wat wils.

Maar soms MOET het beter, ook in Drenthe. We moeten blijven bewegen om gezond te blijven. Tegenwoordig is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Ik vind het fantastisch dat SportDrenthe zich op veel manieren inzet om onze inwoners in beweging te krijgen en te houden.

SportDrenthe doet goed werk en dat ondersteunt de provincie graag. Ik weet zeker dat we samen Drenthe, en onze eigen gezondheid, nóg beter kunnen maken dankzij en door middel van sport. Op naar de volgende vijftig jaar!

Henk Brink