In september 2006 ben ik begonnen als stagiaire bij SportDrenthe. Esther Witte werd mijn stagebegeleidster en samen maakten we ons hard voor de seniorensport in Drenthe. Ik deed onderzoek bij de ouderenbonden over hun visie op sport en bewegen. Wat heb ik hier ontzettend veel geleerd.

Tijdens mijn stage werd ik een paar maanden gedetacheerd bij de gemeente Borger-Odoorn. Hier was tijdelijk geen beleidsmedewerker sport en maakte ik een diepe plons in een grote vijver. Achteraf blijkt dat dit één van vele detacheringen ging worden.

Halverwege het jaar 2018 werd ik gedetacheerd bij de gemeente Tynaarlo. Mieke Schoonhoven ging met zwangerschapsverlof en ik mocht haar vervangen. Een mooie ervaring in een prachtige gemeente. Tegelijkertijd volgde een detachering van 6,5 jaar bij de gemeente Westerveld. Hier startte ik als coördinator van het BOS-project. Later werd ik coördinator van de combinatiefunctio-narissen.

Tijdens mijn werkzaamheden in Westerveld werd ik vanaf september 2011 ook gedetacheerd als seniorensport medewerker bij de gemeente Emmen. In Klazienaveen hield ik mij onder andere bezig met fitheidstesten en wandelommetjes voor deze doelgroep. Na afloop van dit tweejarige project heb ik begin 2014 nog een paar maanden een zwangere collega vervangen binnen de doelgroep jeugd. Het mooie aan de wandelommetjes in Klazienaveen is, dat deze groep nog steeds actief is. Na het wandelen wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken. Ook worden er andere leuke (sportieve) uitjes georganiseerd door de groep en zijn ze erg attent met kaartjes en dergelijke voor elkaar.

Per augustus 2014 werd ik voor 1 dag per week gedetacheerd bij de gemeente Hoogeveen. Je raadt het al… ook hier ter vervanging in verband met zwangerschap. Al gauw kwam er een vacature voorbij voor 38 uur per week en deze kans heb ik met beide handen aangrepen. In Hoogeveen ben ik sportfunctionaris in de wijken Zuid en Wolfsbos, coördinator van het Jongeren Op Gezond Gewicht project en van het preventiemenu basisonderwijs. Per 1 januari 2019 zijn alle sportfunctionarissen met een vast contract in vaste dienst gekomen van de samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen en kwam er voor mij een einde aan 12 mooie jaren SportDrenthe.

Via deze weg wil ik SportDrenthe nogmaals bedanken voor de fantastische tijd. Door SportDrenthe heb ik ervaring opgedaan bij zes Drentse gemeenten. Er worden regelmatig grappen gemaakt of ik van plan ben om in alle Drentse gemeenten te werken  Wat ik zo fijn vond aan het werken bij SportDrenthe is dat alle collega’s hetzelfde doel voor ogen hebben: met sport Drenthe (nog) beter maken. Ik wens SportDrenthe veel succes toe met het uitdragen van deze missie! Op naar 100 jaar SportDrenthe!

Leoni Pleiter