Nu ik dit verhaal schrijf is mijn laatste stage week bij SportDrenthe alweer aangebroken. Ik heb hier een periode van 5 maanden stage gelopen en het is voorbij gevlogen!

September 2018 nam ik de stap, van de hoorcolleges en tentamens naar het werkveld van communicatie. Er was zoveel keuze en ik had geen idee waar ik moest beginnen. Ik begon maar met solliciteren, zo ook bij SportDrenthe. Dit voelde eigenlijk gelijk al goed. Een leuk gesprek, leuke organisatie en lekker dicht bij huis. Alles snel en zorgvuldig geregeld en voor ik het wist was ik onderweg naar SportDrenthe voor mijn eerste werkdag.

Ik kwam terecht in een team met stagiaires en communicatie medewerkers. Op kantoor hing een informele en positieve sfeer. Ik moest er even inkomen, maar al snel voelde ik mij op m’n gemak en werd actief meegetrokken in het team. Onze hoofdtaak was het organiseren van het jubileum festival van SportDrenthe.

Een jubileum is natuurlijk iets groots. Dus dit moest ook groots gevierd worden. Het werd gevierd in Expo Assen, een enorme hal. Deze moesten wij vol zien te krijgen. Om dat te bereiken brak er een periode aan van regelen, brainstormen, regelen, brainstormen en nog eens regelen. In het begin werd ik voor mijn gevoel in het diepe gegooid, maar doordat we elkaar hielpen en echt samen hebben gewerkt wist ik al snel een weg te vinden. Het was een drukke, hectische, maar zeker uitdagende periode. Het resulteerde in een enorm succes. Ik vond het geweldig om te zien dat ons harde werk niet voor niets was geweest. Het festival terrein was bomvol, alle (sport)activiteiten waren de hele dag gevuld. Iedereen deed fanatiek mee en als team hebben we er ook enorm van genoten. Aan alles komt een eind, zo ook aan dit festival. We hebben als team alles opgeruimd en sloten de dag af met een vette hap en genoten na van een drukke dag.

Stage lopen op zich is een unieke ervaring, maar het bedrijf maakt het tot een succes. Ik heb deze periode heel veel geleerd. Niet alleen van het werk zelf, maar ook van anderen. Ik heb enorm genoten en ben super blij dat ik deze ervaring bij SportDrenthe heb meegemaakt!
SportDrenthe, jullie zijn toppers! Door jullie heb ik een fijne en leerzame stageperiode gehad. Bedankt voor de begeleiding!

Cita de Goeij